Zorgeloos genieten van je welverdiende reis? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je een aantal zaken goed van te voren regelt. Niemand heeft namelijk zin in gedoe op vakantie. Daarom is een goede verzekering afsluiten echt een aanrader. En zijn genoeg verzekeringen om uit te kiezen – ja, we weten het – maar wat zijn nou de must haves voor wanneer je op reis gaat? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!

 

Reisverzekering Australië

Ben je bang voor problemen of schade in het buitenland? Dan is het slim om een goed geregelde reisverzekering te hebben. Met deze verzekering is de alarmcentrale 24 uur per dag beschikbaar met hulpverleners die jou van hulp kan voorzien wanneer je het nodig hebt. Het was ooit mogelijk om dubbel verzekerd te zijn met een reisverzekering, maar dat is helemaal niet meer nodig. Je kunt nu namelijk zelf beslissen bij dit soort verzekeringen voor welke dekkingen je kiest. Super fijn, niet?! Zo ga je goed verzekerd en zonder zorgen op reis

Laten we je nog meer details geven over de dekkingen van een reisverzekering. Het is maar niet wat je graag gedekt wilt hebben of juist niet. Dit is dan ook weer geheel afhankelijk per aanbieder en verzekering. Enkele voorbeelden van dekkingen zijn:

  • Ongevallen
  • Wintersport en bijzondere sporten
  • Medische kosten
  • Extra vervoer- en verblijfskosten
  • Reisrechtsbijstand
  • Autohulppakket

Ga je op reis voor langer dan 3 weken, regelmatig op vakantie of vaak weekendjes weg? Het is dan vaak goedkoper om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Ben je meer een huismus en ben je van plan om slechts 1 keer per jaar op vakantie te gaan? Dan is het waarschijnlijk slimmer en goedkoper om voor een kortlopende reisverzekering te kiezen. Bij deze variant betaal je eenmalig een premie en stopt de verzekering automatisch na afloop van jouw vakantie.

 

Annuleringsverzekering Australië

Heb je een vakantie geboekt maar kan het vanwege uitzonderlijke redenen of een onverwachte gebeurtenis niet meer doorgaan? Dan komt een annuleringsverzekering heel goed van pas! Met deze verzekering kan je namelijk gedeeltelijk of volledig (ligt aan de dekking) schadeloos gesteld worden als je onverwacht niet op reis kan door bijzondere omstandigheden. Dan ben je in ieder geval het geld voor de geboekte vakantie niet kwijt!

Kortom, ga goed na wat jij denkt nodig te hebben qua dekking en wat het handigst is voor jou! Neem hier je tijd voor voordat je op reis gaat, want het kan heel goed van pas komen… Succes!